De entree tot
Velserbroek

Modern gebouw met stoere uitstraling

Op de hoek van de Velserbroekse Dreef en de Ambachtsweg in Velserbroek wordt een modern en eigentijds appartementen­ gebouw gerealiseerd. Het  gebouw maakt het stedenbouwkundige plan van jaren geleden af waarin op de plek een U­vormig volume werd bedacht dat, in samenhang met het gebouw van Het Motorhuis, een gesloten bouwblok zou vormen.

Eigentijdse appartementen

In het gebouw worden 72 appartementen gerealiseerd in verschillende grootten waaronder huurappartementen en kleine, middelgrote en grote koopappartementen. Alle woningen worden ontsloten via een galerijontsluiting. In overleg met de stedenbouwkundige van de gemeente Velsen is gekozen voor een stoere uitstraling met metselwerk in verschillende kleuren, verlopend van okergeel langs de afrit van de snelweg, overgaand naar oranjerood metselwerk langs de Velserbroekse Dreef tot wijnrood metselwerk aan de Ambachts­weg, waarbij aansluiting wordt gevonden met de paarse kleur van het naastgelegen gebouw. Elke kleur metselwerk heeft zijn eigen kozijnpatronen en raamverdelingen die horizontaal of verticaal gericht zijn.

2 royale penthouses

Op de bovenste verdieping zijn op de hoeken penthouses ontworpen die samen met de twee trappenhuizen een verbindende factor zijn tussen de verschillende kleuren metselwerk.

De penthouses en het trappenhuis hebben een aluminium gevel in combinatie met veel glas dat zorgt voor een open en heerlijk licht interieur.

Zwevende balkons en loggia’s

Aan de Ambachtsweg ‘zweven’ de balkons van Type 3 boven het water met een aluminium omkadering die ook een verbinding vormen in kleur en materiaal met de pen­thouses.

Aan de galerijzijde zijn ook de zogenaamde loggia’s van de Types 1 en 2 gesitueerd. De gevels krijgen een houten bekleding met afwisselend horizontale en verticale beplanking in een beige kleur. De balustrade bestaat uit verticale metalen stijlen in een antraciete kleur.

Broekerpoort wordt met bovengenoemde ontwerpkeuzen een statig gebouw dat passend functioneert als een entree­gebouw van Velserbroek.

Wij wensen je veel woonplezier toe!

René van der Maten
MB Architecten, Santpoort

Alles over de appartementen

Een loggia is een inpandig balkon: een aan drie zijden gesloten buitenruimte welke zich binnen het gevelvlak bevindt. Meestal bevindt de loggia zich op de verdieping.

Alle appartementen zijn verkocht