Dorps wonen
aan de rand
van de stad

Bekijk de ligging

Achtertuin van Haarlem

In de achtertuin van Haarlem vind je Velserbroek. Met zo’n 15.000 inwoners is het inmiddels het grootste dorp van de gemeente Velsen. En een heerlijke plek om te wonen. Toch bestaat Velserbroek zoals we het nu kennen, nog niet zo lang.

Oorspronkelijk was ‘De Velserbroek’ een moerasgebied. Pas in de 13e eeuw ontstond de polder. Door de eeuwen heen ontwikkelde het gebied zich. Om de polder te beschermen tegen het water legde men de Velserdijk aan en om het waterpeil onder controle te houden kwamen er vier duikersluisjes. Continu was er de strijd tegen het water. Om uiteindelijk dat vele water te omarmen. Want nu genieten de inwoners van Velserbroek van het grote meer, de verkoelende plassen, de talloze slootjes én het prachtige groen.

In Velserbroek geniet je écht

Velserbroek kent niet alleen veel water en groen, ook het dorp heeft veel te bieden.De mensen zijn er gemoedelijk, de sfeer ontspannen. Op nog geen 400 meter van Broekerpoort vind je het gezellige centrum met alles wat je aan dagelijkse voorzieningen nodig hebt. Met bakker Van Vessem, banket­ bakker Van Ewijk, slager Van Haaster, Volen­dammer Viscenter, groenteboer Mijn Fruit en diverse supermarkten. Maar ook kappers, opticiens, een drogist en winkels voor aller­hande huishoudelijke artikelen. Ook kun je er elke dinsdag naar de gezellige markt.

Terras, stadsstrand of lekker shoppen?

Van een uitgebreide lunch, een heerlijk diner of een drankje op het terras kun je hier zeker genieten. In de zomer zit je bijvoorbeeld heerlijk op het terras van Villa Westend. En op zonnige dagen lig je uren op je gemak bij het stadsstrand Westbroekplas. Of kies voor het strand van Zandvoort, Bloemendaal of IJmuiden. Want ook die zijn dichtbij.

Velserbroek kent verder diverse basis­ scholen, sportverenigingen, huisartsen en een fysiotherapeut. Voor een ziekenhuis kun je terecht in het naastgelegen Haarlem. In de hoofdstad van Noord-­Holland vind je natuurlijk nog veel meer voorzieningen en kun je uren shoppen, lunchen, dineren of cultuur opsnuiven. En met de auto óf fiets ben je zo in het hart van de stad. Naar Amsterdam, Alkmaar of Schiphol? In een mum van tijd zit je op de A9 en rijd je vlot naar je bestemming.

Prachtige appartementen
nét buiten de stad

Aan de westkant van het mooie Velserbroek verrijst Broekerpoort. Een statig appartementencomplex met 72 appartementen, dat wordt ontwikkeld
door T&G Ontwikkeling bv. Het gebouw bestaat straks uit vijf woonlagen met in totaal 72 appartementen.

Alles over de appartementen

Alle appartementen zijn verkocht